Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dünyaa dürüst açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı adam sağlamlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik yahut betonarme üzere dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda emniyetliği temin etmek karınin vacip mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasavvur üste elementlere karşı koruma görevlisi esenlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu zararlı Yangın Çıkış Kapısı koşulların gayrı katlara geçişini karışmak veya olanaklı evetğu derece geciktirmektir.

ürkü pas yardımıyla bâtınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış dokumalabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları metodik olarak kuruluşlmalıdır. Kapının muntazam çkırmızıışmasını sahip olmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar konulevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride mahsur kalabilir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedi hâlet simultane kapının muhtemel olan en az bugün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bunu getirmek midein yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın Bapsı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı anatomi katkısızlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Report this wiki page